• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Klasické recepty
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
menu icon
go to homepage
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Recepty
    • O mně
    • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
  • ×
    Domů » Recipes » Z hovězího masa

    Plněné papriky s rajskou omáčkou, pečené v troubě

    Dne: 9. 6. 2022 · Aktualizováno: 4. 7. 2022 · Autor: Petra Kupská

    K receptu
    • 11Sdílení

    Nejlepší recept na plněné papriky s rajskou a kynutým knedlíkem? Máte ho mít! U nás je tohle výborné jídlo letní záležitostí, vzpomínky na prázdniny u moravské babičky, která měla po ruce vždy spoustu bílých paprik ze zahrádky.

    Plněná paprika s rajskou omáčkou, servírovaná s knedlíkem.
    Obsah skrýt
    ➜ Suroviny
    ➜ Podrobný popis s fotkami
    ➜ Vhodná příloha
    ➜ Šikovné tipy
    Plněné papriky s rajskou omáčkou, pečené v troubě

    Paprikové lusky jsou plněné náplní z mletého masa a vařené rýže, nechávají se péct v troubě v pekáčku vymazaném sádlem. Než se papriky upečou, připravte si jednoduchou, přitom skvělou rajskou omáčku, tak akorát to stihnete.

    MŮJ TIP: Zkuste také tenhle vepřový guláš z kýty (chutná fantasticky!)

    ➜ Suroviny

    Plněné paprikové lusky suroviny včetně popisku.

    Na klasické plněné papriky potřebujete:

    • Paprikové lusky; světle žluté letní papriky, jsou to ty dlouhé rovné s tenkou stěnou, se sladkou dužinou, nikoliv pálivé
    • Cibule
    • Česnek; čerstvě utřené stroužky česneku přidají výbornou chuť
    • Mleté vepřové a hovězí maso; na plnění paprik se používají oba typy masa, samotné hovězí by bylo příliš suché
    • Vejce; podrží náplň do paprik pohromadě
    • Sůl
    • Mletý pepř
    • Vařená rýže; působí jako „lepivá“ složka. Nezapomeňte rýži uvařit včas, do náplně se dává zásadně studená. Použijte jakoukoliv rýži; pokud však můžete, sáhněte po škrobnaté lepivé.
    • Strouhanka; lépe spojí náplň, která bude hutnější
    • Voda na podlití; případně vývar pro více chuti
    • Sádlo nebo máslo; na vymazání pekáčku

    ✅ Přesné množství ingrediencí najdete na konci článku v kartě receptu, kterou si také můžete vytisknout.

    Stručný postup:

    1. Připravte si v míse náplň důkladným promícháním masa, vajec, strouhanky, rýže a koření.
    2. Papriky omyjte, odřízněte stonek a vydlabejte semínka. Naplňte masovou náplní.
    3. Naplněné papriky vyskládejte na pekáček vymazaný sádlem. Podlijte vodou.
    4. Papriky pečte v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 minut. Občas přelijte výpekem.
    5. Hotové papriky podávejte s rajskou omáčkou a knedlíkem.

    ➜ Podrobný popis s fotkami

    KROK 1: Náplň do plněných paprik: Uvařte rýži a nechte ji zcela vychladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaný česnek utřete. Do větší mísy dejte oba typy mletého masa, vejce, strouhanku. Přidejte rýži, česnek, sůl a pepř. Rychle a důkladně vymíchejte masovou fáš.

    Směs na plněné papriky.
    Masová směs na plnění paprik.

    KROK 2: Papriky omyjte, odřízněte vršek se stopkou a vyčistěte od semínek uvnitř lusků.

    Očistění paprik před plněním.

    KROK 3: Připravenou fáší naplňte připravené paprikové lusky. Nejlépe to půjde lžičkou s dlouhou rukojetí. Náplň mírně upěchujte.

    Plnění paprik masovou směsí s rýží.

    KROK 4: Pekáček vymažte lžící sádla a naskládejte do něj naplněné paprikové lusky. Podlijte hrnkem vody.

    Plněné papriky naskládané v zeleném pekáčku.

    KROK 5: Papriky pečte v troubě předehřáté na 170 °C (dolní a horní ohřev) zhruba 40 minut. Za tu dobu jejich povrch lehce zezlátne. Papriky podlijte hrnkem vody nebo vývaru; během pečení papriky výpekem asi dvakrát polijte.

    Upečené paprikové lusky v troubě.

    TIP: Mezitím, co se papriky pečou, připravte rajskou omáčku.

    ➜ Vhodná příloha

    K plněným paprikám se nejlépe hodí klasický kynutý knedlík, případně dušená rýže.

    Servírujte tak, že k okraji talíře naaranžujete přílohu, stranou nalijete rajskou omáčku, do které posadíte plněnou papriku.

    Paprikový lusk servírovaný s knedlíkem a rajskou omáčkou.

    ➜ Šikovné tipy

    • Pokud vám zbyla masová náplň a už nemáte papriky, udělejte z ní váleček a dejte ho péct k paprikám na pekáčku.
    • Při přípravě plněných paprik jsem se inspirovala receptem od Romana Vaňka z jeho Velké kuchařky Čech a Moravy.

    Další chutné recepty:

    • Koprová omáčka s vejcem
    • Svíčková na smetaně
    • Vepřové ražniči v troubě
    • Domácí sekaná pečeně
    Paprikový lusk servírovaný s knedlíkem a rajskou omáčkou.

    Plněné papriky s rajskou omáčkou, pečené v troubě

    Petra Kupská
    Nejlepší recept na plněné papriky s rajskou a kynutým knedlíkem? Máte ho mít! U nás je tohle výborné jídlo letní záležitostí, vzpomínky na léto u moravské babičky, která měla po ruce vždy spoustu bílých paprik ze zahrádky.
    zabrání vypnutí displeje
    Vytisknout
    Příprava 20 minutes mins
    Vaření / Pečení 40 minutes mins
    Čas celkem 1 hour hr
    Chod Hlavní chod
    Kuchyně Česká
    Porce 6

    Suroviny 

    • 8 ks paprikový lusk - bílé nebo světle žluté letní papriky
    • 1 cibule
    • 2 stroužek česnek
    • 150 g mleté vepřové
    • 150 g mleté hovězí
    • 3 vejce
    • 2 lžička sůl
    • ½ lžička pepř - černý mletý
    • 1 hrnek uvařená rýže - studená
    • 60 g strouhanka
    • 250 ml voda - na podlití
    • 1 lžíce sádlo - na vymazání pekáčku

    Instrukce 

    • Náplň do plněných paprik: Uvařte rýži a nechte ji zcela vychladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaný česnek utřete. Do větší mísy dejte oba typy mletého masa, vejce, strouhanku. Přidejte rýži, česnek, sůl a pepř. Rychle a důkladně vymíchejte masovou fáš.
    • Papriky omyjte, odřízněte vršek se stopkou a vyčistěte od semínek uvnitř lusků.
    • Připravenou fáší naplňte připravené paprikové lusky. Nejlépe to půjde lžičkou s dlouhou rukojetí. Náplň mírně upěchujte.
    • Pekáček vymažte lžící sádla a naskládejte do něj naplněné paprikové lusky. Podlijte hrnkem vody.
    • Papriky pečte v troubě předehřáté na 170 °C (dolní a horní ohřev) zhruba 40 minut. Za tu dobu jejich povrch lehce zezlátne. Papriky podlijte hrnkem vody nebo vývaru; během pečení papriky výpekem asi dvakrát polijte.
    • TIP: Mezitím, co se papriky pečou, připravte rajskou omáčku.

    Poznámky

    • Zhruba na 4-6 porcí.
    • K plněným paprikám se nejlépe hodí klasický kynutý knedlík, případně dušená rýže.
    • SERVÍROVÁNÍ: Servírujte tak, že k okraji talíře naaranžujete přílohu, stranou nalijete rajskou omáčku, do které posadíte plněnou papriku.
    • Pokud vám zbyla masová náplň a už nemáte papriky, udělejte z ní váleček a dejte ho péct k paprikám na pekáčku.

    Orientační hodnoty na 1 porci

    O nutričních hodnotách
    Klíčová slova Zeleninová jídla
    Zkusili jste recept?Dejte mi vědět, jak chutnalo!
    • 11Sdílení

    Další recepty:

    • Svíčková na smetaně recept.
      Svíčková na smetaně
    • Rostbíf plátky recept.
      Recept na pečený rostbíf
    • Hovězí na česneku recept.
      Dušené hovězí kostky na česneku
    • Gulášová polévka recept.
      Babiččina gulášová polévka

    Reader Interactions

    Prostor pro vaši zpětnou vazbu Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Ohodnoťte recept:




    Primary Sidebar

    Díky, že jste se zastavili! Jmenuji se Petra a vítám vás na svém food blogu, který věnuji klasickým receptům z české i zahraniční kuchyně.

    Více o mně →

    Populární

    • Upečené šlehačkové cukroví obalené v cukru, naaranžované na talířku.
      Výborné šlehačkové cukroví
    • Vánoční žloutkové cukrové vyskládané na talířku. Vepředu jedna z křehulek rozpůlená, je vidět dutina uvnitř.
      Vánoční cukroví ze žloutků
    • Tvarohové placky obalené v moučkovém cukru, podávané na dezertním talířku.
      Sladké tvarohové placky
    • Medovníkové koule servírované na bílém talířku.
      Nepečené medovníkové kuličky

    Footer

    ↑ nahoru

    Důležité odkazy

    • Ochrana osobních údajů
    • Nutriční hodnoty u receptů

    Newsletter

    • Přihlaš se! k odběru novinek

    Napište mi

    • Kontakt

    Copyright © 2023 Klasicke-recepty.cz

    Na stránce používáme cookies, abychom vám nabídli co nejlepší uživatelský komfort díky zapamatování si vašich preferencí při opakovaných návštěvách. Kliknutím na “Akceptuji”, souhlasíte s používáním všech cookies. Můžete také navštívit "Nastavení cookies" a rozsah vašeho souhlasu upravit.
    Nastavení cookiesAkceptuji
    Manage consent

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Vždy povoleno
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
    CookieDélkaPopis
    cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
    cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
    cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
    cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
    cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
    viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
    Functional
    Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
    Performance
    Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
    Analytics
    Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
    Advertisement
    Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
    Others
    Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
    ULOŽIT A PŘIJMOUT