• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Klasické recepty
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
menu icon
go to homepage
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Recepty
    • O mně
    • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
  • ×

    Domů » Recipes » Kondimenty

    Remuláda, studená omáčka k masu

    Dne: 10. 10. 2021 · Aktualizováno: 17. 6. 2022 · Autor: Petra Kupská

    K receptu
    • 6Sdílení

    Když jsem naposledy pekla rostbíf na rodinnou oslavu, připravila jsem k němu tuhle fantastickou remuládu. Chutnala výtečně, proto se s vámi ráda podělím o recept.

    Remuláda, omáčka k masu.
    Obsah skrýt
    ❔ Co je remuláda?
    ? Suroviny
    ? Postup
    ? Šikovné tipy
    Remuláda, studená omáčka k masu

    ❔ Co je remuláda?

    Remuláda je studená omáčka, která se podává k masu. Základ tvoří majonéza; remuláda by se dala nejblíže přirovnat k tatarské omáčce. Její původ hledejme ve Francii, odkud se rozšířila do dalších evropských zemí.

    Recept na tuto remuládu je inspirovaný Romanem Vaňkem.

    MŮJ TIP: Vyzkoušejte rozhudu, výtečnou tvarohovou pomazánku (chutná božsky!)

    ? Suroviny

    Ingredience na domácí remuládu.

    Na jednoduchou domácí remuládu potřebujeme:

    • Majonéza; neochucená
    • Kapary; nakládané. Koupíte ve větších obchodech, já je mám z Globusu.
    • Nakládané okurky; klasické v sladkokyselém nálevu
    • Citronová šťáva; čerstvě vymačkaná
    • Sůl
    • Pepř; mletý
    • Jarní cibulka; nať

    ➤ Vřele doporučuji odlehčit remuládu lžící dvěma smetanového jogurtu nebo zakysané smetany.

    ✅ Přesné množství ingrediencí najdete na konci článku v kartě receptu, kterou si také můžete vytisknout.

    ? Postup

    Příprava domácí remulády.
    1. Kapary nasekejte nahrubo. Okurky nastrouhejte najemno.
    2. Do mísy přidejte majonézu a nakrájenou zelenou nať jarní cibulky.
    3. Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
    4. Promíchejte a nechte v lednici hodinu odpočinout.
    5. Remuládu podávejte k masu.
    Rostbíf plátky s remuládou.

    ? Šikovné tipy

    • Při servírování posypte remuládu pokrájenou zelenou natí z jarní cibulky.
    • V lednici vydrží remuláda překrytá potravinářskou folií kolem tří dnů.

    Další chutné recepty:

    • Lososová pomazánka
    • Bramborové placky
    • Domácí tatarka
    Remuláda, omáčka k masu.

    Remuláda, studená omáčka k masu

    Petra Kupská
    Jednoduchá omáčka s majonézovým základem, která se podává k masu.
    zabrání vypnutí displeje
    Vytisknout
    Příprava 15 minutes mins
    Čas celkem 15 minutes mins
    Chod Kondiment
    Kuchyně Česká
    Porce 6
    Kalorie 243 kcal

    Suroviny 

    • 200 g majonéza - neochucená
    • 1 ks okurka - střední, ve sladkokyselém nálevu
    • 1 lžíce kapary
    • 2 lžíce citronová šťáva
    • 1 ks zelená nať jarní cibulky
    • ½ lžička sůl
    • špetka pepř - mletý

    Instrukce 

    • Kapary nasekejte nahrubo. Okurky nastrouhejte najemno.
    • Do mísy přidejte majonézu a nakrájenou zelenou nať jarní cibulky.
    • Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
    • Promíchejte a nechte v lednici hodinu odpočinout.
    • Remuládu podávejte k masu.

    Poznámky

    • Při servírování posypte remuládu pokrájenou zelenou natí z jarní cibulky.
    • V lednici vydrží remuláda překrytá potravinářskou folií kolem tří dnů.

    Nutriční hodnoty

    Kalorie: 243kcal

    Orientační hodnoty na 1 porci

    Klíčová slova K masu
    Zkusili jste recept?Dejte mi vědět, jak chutnalo!
    • 6Sdílení

    Další recepty:

    • Americké okurky servírované v misce s vidličkou.
      Pikantní americké okurky
    • Okurky nakladačky zavařené ve sklenicích.
      Domácí zavařované okurky
    • Domácí tatarská omáčka.
      Domácí tatarka
    • Domácí utopenci recept
      Vychytaný recept na domácí utopence

    Reader Interactions

    Prostor pro vaši zpětnou vazbu Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Ohodnoťte recept:




    Primary Sidebar

    Díky, že jste se zastavili! Jmenuji se Petra a vítám vás na svém food blogu, který věnuji klasickým receptům z české i zahraniční kuchyně.

    Více o mně →

    Populární

    • Servírované buřty na pivu podávané s chlebem.
      Buřty na černém pivu
    • Miska bramborové polévky, s krajícem chleba.
      Staročeská bramboračka s houbami
    • Nakrájené řezy štrúdlu, posypané cukrem.
      Tradiční tažený štrúdl
    • Slovenské opékance s mákem, podávané v misce s modrými květy.
      Opékance, neboli bobaľky

    Footer

    ↑ nahoru

    Důležité odkazy

    • Ochrana osobních údajů

    Newsletter

    • Přihlaš se! k odběru novinek

    Napište mi

    • Kontakt
    • Food blogging

    Copyright © 2023 Klasicke-recepty.cz

    Na stránce používáme cookies, abychom vám nabídli co nejlepší uživatelský komfort díky zapamatování si vašich preferencí při opakovaných návštěvách. Kliknutím na “Akceptuji”, souhlasíte s používáním všech cookies. Můžete také navštívit "Nastavení cookies" a rozsah vašeho souhlasu upravit.
    Nastavení cookiesAkceptuji
    Manage consent

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Vždy povoleno
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
    CookieDélkaPopis
    cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
    cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
    cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
    cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
    cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
    viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
    Functional
    Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
    Performance
    Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
    Analytics
    Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
    Advertisement
    Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
    Others
    Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
    ULOŽIT A PŘIJMOUT