Když jsem naposledy pekla rostbíf na rodinnou oslavu, připravila jsem k němu tuhle fantastickou remuládu. Chutnala výtečně, proto se s vámi ráda podělím o recept.

❔ Co je remuláda?
Remuláda je studená omáčka, která se podává k masu. Základ tvoří majonéza; remuláda by se dala nejblíže přirovnat k tatarské omáčce. Její původ hledejme ve Francii, odkud se rozšířila do dalších evropských zemí.
Recept na tuto remuládu je inspirovaný Romanem Vaňkem.
MŮJ TIP: Vyzkoušejte rozhudu, výtečnou tvarohovou pomazánku (chutná božsky!)
📝 Suroviny

Na jednoduchou domácí remuládu potřebujeme:
- Majonéza; neochucená
- Kapary; nakládané. Koupíte ve větších obchodech, já je mám z Globusu.
- Nakládané okurky; klasické v sladkokyselém nálevu
- Citronová šťáva; čerstvě vymačkaná
- Sůl
- Pepř; mletý
- Jarní cibulka; nať
➤ Vřele doporučuji odlehčit remuládu lžící dvěma smetanového jogurtu nebo zakysané smetany.
✅ Přesné množství ingrediencí najdete na konci článku v kartě receptu, kterou si také můžete vytisknout.
📷 Postup

- Kapary nasekejte nahrubo. Okurky nastrouhejte najemno.
- Do mísy přidejte majonézu a nakrájenou zelenou nať jarní cibulky.
- Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Promíchejte a nechte v lednici hodinu odpočinout.
- Remuládu podávejte k masu.

👌 Šikovné tipy
- Při servírování posypte remuládu pokrájenou zelenou natí z jarní cibulky.
- V lednici vydrží remuláda překrytá potravinářskou folií kolem tří dnů.
Další chutné recepty:
Remuláda, studená omáčka k masu
Suroviny
- 200 g majonéza neochucená
- 1 ks okurka střední, ve sladkokyselém nálevu
- 1 lžíce kapary
- 2 lžíce citronová šťáva
- 1 ks zelená nať jarní cibulky
- ½ lžička sůl
- špetka pepř mletý
Postup
- Kapary nasekejte nahrubo. Okurky nastrouhejte najemno.
- Do mísy přidejte majonézu a nakrájenou zelenou nať jarní cibulky.
- Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Promíchejte a nechte v lednici hodinu odpočinout.
- Remuládu podávejte k masu.
Poznámky k receptu
- Při servírování posypte remuládu pokrájenou zelenou natí z jarní cibulky.
- V lednici vydrží remuláda překrytá potravinářskou folií kolem tří dnů.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
Líbil se vám recept?
Nezapomeňte jej ohodnotit hvězdičkami (5* je nejvíc) a nechat mi komentář – odpovídám ráda a všem!
Prostor pro vaši zpětnou vazbu