Go Back
+ servings

Vláčná bábovka s majonézou

Tohle je rychlý a jednoduchý recept na majonézovou bábovku. Všechny suroviny stačí smíchat, nalít do připravené bábovkové formy a dát péct. A za hodinu už můžete bábovku servírovat k šálku kávy!
Příprava20 mins
Doba vaření1 hr 10 mins
Čas celkem1 hr 30 mins
Chod: Sladký moučník
Kuchyně: Česká
Klíčová slova: Sladké pečení
Porce: 14
Kalorie: 365

Suroviny

  • 500 g polohrubá mouka
  • 300 g krupicový cukr
  • 250 g majolka
  • 300 ml mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná z omytého citronu
  • ½ lžička vanilková pasta nebo vanilkový cukr
  • 70 g rozinky

K vymazání formy:

  • tuk a jemná strouhanka nebo mouka

Postup

  • Nejprve vymažte bábovkovou formu tukem a vysypte jemnou strouhankou nebo moukou.
  • V míse smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte majolku, mléko, vanilku a citronovou kůru.
  • Promíchejte nejprve ručně, pak prošlehejte elektrickým mixérem.
  • Nakonec přimíchejte rozinky.
  • Těsto vlijte do připravené bábovkové formy.
  • Pečte v troubě předehřáté na 170 °C hodinu až hodinu a půl.
  • Upečenou majonézovou bábovku nechte asi 5 minut chladnout, poté ji vyklopte.

Poznámky k receptu

  • Bábovku jsem pekla v menší kameninové formě, horní průměr cca 24 cm.
  • Zda je bábovka upečená, vyzkoušíte vpíchnutím špejle do středu těsta ke konci pečení. Pokud je špejle po vyndání suchá, je bábovka upečená. Pokud na ní ulpí zbytky mokrého těsta, pečte dalších pět minut a poté test opakujte.
  • Pokud bábovka nejde vyklopit, přiložte na formu s bábovkou utěrku namočenou ve studené vodě, kterou jste předem vyždímali.
  • Bábovka s majonézou je velmi vláčná, budete mile překvapeni! Majonéza v receptu reprezentuje jak tuk / olej, tak vajíčka.
Vybavení pro vaření a pečení?Navštivte ➜ E-shop TESCOMA 😊

Nutriční hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 365kcal

Líbil se vám recept?

Nezapomeňte jej ohodnotit hvězdičkami (5* je nejvíc) a nechat mi komentář – odpovídám ráda a všem!