• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Klasické recepty
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
×

Domů » Dezerty

Nepečený tvarohový dezert do skleničky

Dne: 18. 6. 2022 · Upraveno: 20. 6. 2022 · Autor: Petra Kupská

K receptu
  • 35Sdílení

Recept na rychlý dezert z tvarohu? Máte ho mít! Tenhle tvarohový dezert do skla je jednoduchý, hotový během lusknutí prstů, skvěle vypadá a ještě lépe chutná. Připravte ho s jahodami, malinami, nebo s banánem.

Tvarohový dezert s jahodami ve skleničce, se dvěma lžičkami.
Obsah skrýt
➜ Suroviny
➜ Podrobný recept s fotkami
➜ Servírování
➜ Šikovné tipy
Nepečený tvarohový dezert do skleničky

Tento nepečný dezert z tvarohu sází na krásnou barevnou kombinaci ušlehaného jahodového pyré a tvarohu smíchaného s vyšlehanou šlehačkou. Chcete-li, ozdobte ho plátky mandlí a lístkem čerstvé máty.

MŮJ TIP: Hledáte inspiraci na rychlý letní recept s ovocem? Zkuste tenhle jahodový koktejl (je lahodný a obsahuje podmáslí!)

➜ Suroviny

Tvarohový dezert suroviny včetně popisku.

K přípravě domácího tvarohového dezertu potřebujete:

  • Tvaroh; hodí se krémový polotučný z vaničky
  • Smetana na šlehání; s obsahem tuku nad 30 %, vychlazená
  • Moučkový cukr; na oslazení
  • Jahody; čerstvé, vyzrálé
  • Mandlové plátky; na ozdobu – volitelně

✅ Přesné množství ingrediencí najdete na konci článku v kartě receptu, kterou si také můžete vytisknout.

Stručný postup

  1. Jahody odstopkujte a omyjte. Umixujte tyčovým mixérem na pyré.
  2. Vychlazenou šlehačku ušlehejte.
  3. V misce smíchejte šlehačku, tvaroh a cukr.
  4. Do sklenice vrstvěte střídavě jahodové pyré a sladký tvaroh.
  5. Nakonec ozdobte čerstvými jahodami a plátky mandlí.
  6. Tvarohový dezert nechte odpočinou v lednici a podávejte.

➜ Podrobný recept s fotkami

KROK 1: Jahody očistěte a zbavte je zelených lístků. Řádně je omyjte pod tekoucí vodou, abyste je zbavili případných zbytků hlíny.

Jahody v cedníku.

KROK 2: Jahody dejte do vyšší nádoby, zasypte cukrem, a pomocí tyčového mixeru umixujte na jahodové pyré.

Jahody v misce s cukrem.
Jahodové pyré.

KROK 3: Vychlazenou smetanu vyšlehejte, aby ztuhla. Smíchejte ji s tvarohem a zbývajícím cukrem.

Ušlehaná smetana v míse se šlehacími metlami.
Tvaroh s cukrem v misce.

KROK 4: Do skleničky vrstvěte na střídačku sladký smetanový tvaroh a jahodové pyré. Pyré stačí jen trochu, více budete potřebovat tvarohu. Z boku skleničky se vytvoří působivý vrstvený efekt bílé a červené barvy.

Umíchaný sladký smetanový tvaroh v misce a jahodové pyré.

KROK 5: Tvarohový dezert nakonec ozdobte kousky jahod a lžičkou mandlových plátků. Dejte na hodinu do ledničky, dezert krásně ztuhne.

Tvarohový dezert ve sklenici, s jahodami.

➜ Servírování

Dezert z tvarohu s ovocem podávejte ve sklenici, dobře vychlazený. Pokud použijete sklenici s uzavíracím víčkem, můžete dezert připravit a vzít s sebou třeba na párty, rodinnou nebo dětskou oslavu. Pak však dezert přepravujte v chladicím boxu.

➜ Šikovné tipy

  • Smetanu před šleháním nechte pořádně vychladit. Jen tak se vám podaří vyšlehat ji do tuha. Nemusí být zcela pevná, stačí jen zpevněná. Smetana, která obsahuje víc jak 40 % tuku, jde ušlehat do tuha lépe než smetana obsahují menší procento tuku.
  • Místo jahod umixujte jiné letní ovoce, které máte k ruce: maliny, borůvky, meruňky, broskve. Nebo zkuste banán, jen počítejte s tím, že banán nevytvoří kontrastní vrstvu, dezert bude sladěný „tón v tónu“.
  • Množství cukru v tvarohovém dezertu upravte podle chuti a vyzrálosti ovoce.

Další sladké recepty:

  • Rychlá jahodová omáčka
  • Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
  • Jednoduchý jahodový koláč

Chcete ještě více inspirace? Navštivte stránku se skvělými jahodovými recepty.

Tvarohový dezert ve sklenici, s jahodami.

Nepečený tvarohový dezert do skleničky

Petra Kupská
Recept na rychlý dezert z tvarohu? Máte ho mít! Tenhle tvarohový dezert do skla je jednoduchý, hotový během lusknutí prstů, skvěle vypadá a ještě lépe chutná. Připravte ho s jahodami, malinami, nebo s banánem.
zabrání vypnutí displeje
Vytisknout
Příprava 20 mins
Chlazení 1 hr
Čas celkem 1 hr 20 mins
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Porce 4

Suroviny 

Jahodové pyré:

  • 200 g jahody - čerstvé
  • 2 lžíce moučkový cukr

Smetanový tvaroh:

  • 350 g tvaroh - polotučný z vaničky
  • 200 ml smetana na šlehání - modrá šlehačka s obsahem tuku nad 30 %
  • 4 lžíce moučkový cukr

Na ozdobu:

  • 2 lžíce mandlové plátky

Instrukce 

  • Jahody očistěte a zbavte je zelených lístků. Řádně je omyjte pod tekoucí vodou, abyste je zbavili případných zbytků hlíny.
  • Jahody dejte do vyšší nádoby, zasypte cukrem, a pomocí tyčového mixeru umixujte na jahodové pyré.
  • Vychlazenou smetanu vyšlehejte, aby ztuhla. Smíchejte ji s tvarohem a zbývajícím cukrem.
  • Do skleničky vrstvěte na střídačku sladký smetanový tvaroh a jahodové pyré. Pyré stačí jen trochu, více budete potřebovat tvarohu. Z boku skleničky se vytvoří působivý vrstvený efekt bílé a červené barvy.
  • Tvarohový dezert nakonec ozdobte kousky jahod a asi polovinou lžíce mandlových plátků. Dejte na hodinu do ledničky, dezert krásně ztuhne.

Poznámky

  • Množství vystačí na 4 porce.
  • Dezert z tvarohu s ovocem podávejte ve sklenici, dobře vychlazený.
  • Smetanu před šleháním nechte pořádně vychladit. Jen tak se vám podaří vyšlehat ji do tuha. Nemusí být zcela pevná, stačí jen zpevněná. 
  • Místo jahod umixujte jiné letní ovoce, které máte k ruce: maliny, borůvky, meruňky, broskve.
  • Množství cukru v tvarohovém dezertu upravte podle chuti a vyzrálosti ovoce.
     
  • Na povrchu můžete po obvodu protáhnout obě vrstvy párátkem a vytvořit tak efektní červeno-bílý vír.

Orientační hodnoty na 1 porci

Klíčová slova Recepty s tvarohem
Zkusili jste recept?Dejte mi vědět, jak chutnalo!
  • 35Sdílení

Další recepty:

  • Ořechový srnčí hřbet
  • Smažená jablka v těstíčku
  • Nepečený jablečný dort s piškoty a pudinkem
  • Babiččiny kynuté knedlíky s borůvkami

Reader Interactions

Comments

  1. Blanka

    28 července, 2022 at 6:26 pm

    Dobrý recept ,ale rovnou říkám, že šlehačka na šlehání má 33% a úplně to stačí . Problém může vzniknout u Zn. Kunín tam má jen 31% a to vážně nestačí -pokud do toho nedáte ztužovač šlehačky ,ten ale zase mění chuť

    Odpovědět
    • Petra Kupská

      28 července, 2022 at 7:03 pm

      Moc díky za podnětný komentář ohledně množství tuku ve šlehačce. Obvykle používám právě Kunín, který má těch 31 %. Pokud se šlehá opravdu dobře vychlazená, zhoustne, ale dlouho nevydrží, řídne. Naštěstí do dezertů, kde se míchá s tvarohem, to tolik nevadí. Ještě jednou děkuji!

      Odpovědět

Prostor pro vaši zpětnou vazbu Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte recept:




Primary Sidebar

Díky, že jste se zastavili! Jmenuji se Petra a vítám vás na svém food blogu, který věnuji klasickým receptům z české i zahraniční kuchyně.

Více o mně →

Populární

  • Nejlepší domácí rohlíky (z omládku)
  • Holandský řízek se sýrem
  • Vepřová játra na cibulce s omáčkou
  • České Honzovy buchty

Footer

↑ nahoru

Důležité odkazy

  • Ochrana osobních údajů

Newsletter

  • Přihlaš se! k odběru novinek

Napište mi

  • Kontakt
  • Food blogging

Copyright © 2022 Klasicke-recepty.cz

Na stránce používáme cookies, abychom vám nabídli co nejlepší uživatelský komfort díky zapamatování si vašich preferencí při opakovaných návštěvách. Kliknutím na “Akceptuji”, souhlasíte s používáním všech cookies. Můžete také navštívit "Nastavení cookies" a rozsah vašeho souhlasu upravit.
Nastavení cookiesAkceptuji
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDélkaPopis
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
ULOŽIT A PŘIJMOUT