• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Klasické recepty
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
×

Domů » Pomazánky

Jednoduchá rybičková pomazánka

Dne: 8. 1. 2022 · Upraveno: 10. 1. 2022 · Autor: Petra Kupská

K receptu
  • 59Sdílení

Chcete výbornou a rychlou pomazánku? Připravte si ji z rybiček. Hotovou ji máte cobydup, navíc je zdravá a mezi strávníky sklidí zaručený úspěch!

Rybičková pomazánka v misce, s talířkem, na kterém je pečivo namazané rybí pomazánkou.
Obsah skrýt
Suroviny
Postup
Servírování
Skladování
Šikovné tipy
Jednoduchá rybičková pomazánka

Recept na rybičkovou pomazánku vyžaduje jen pár základních surovin. Doma mám v zásobě vždy alespoň jedny sardinky v oleji, k nim stačí přidat pomazánkové máslo a jemně nakrájenou cibuli. Ochuťte citronovou šťávou, promíchejte, a výborná svačinka je na stole!

Rybí pomazánku připravuji vždy, když přijde návštěva, mažu ji dětem na chleba na svačinu do školy, nebo ji chystám jako rychlou večeři.

MŮJ TIP: Pokud máte pomazánky rádi, vyzkoušejte tuhle šunkovou pěnu (chutná báječně!)

Suroviny

Suroviny potřebné k přípravě rybičkové pomazánky.

K přípravě rybičkové pomazánky potřebujete:

  • Sardinky; případně jiné rybičky. Vezměte ty v rostlinném oleji, buď slunečnicovém nebo olivovém.
  • Pomazánkové máslo; bez příchuti. Případně vyzkoušejte čerstvý sýr typu Lučina nebo Palouček (Lidl).
  • Cibule; případně šalotku, pokud chcete jemnější chuť a výrazná cibule vám vadí
  • Citronová šťáva; čerstvě vymačkaná
  • Sůl; dle potřeby

✅ Přesné množství ingrediencí najdete na konci článku v kartě receptu, kterou si také můžete vytisknout.

Postup

KROK 1: Pomazánkové máslo vyndejte z lednice asi půl hodiny předem, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Rybičky otevřete, olej zčásti slijte a dejte stranou. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

KROK 2: Do misky dejte rybičky, pomazánkové máslo a cibuli. Zakápněte čerstvou citronovou šťávou.

Ingredience na rybičkovou pomazánku v misce, s rukou vymačkávající šťávu z citronu.

KROK 3: Vidličkou rozmačkejte, až se vše spojí dohromady. Chcete-li jemnější, méně hutnou pomazánku, přidejte ještě trochu oleje, který jste předtím z rybiček slili.

KROK 4: Osolte podle chuti, a ještě jednou promíchejte. Hotovo!

Servírování

Rybičkovou pomazánku namažte na plátky chleba nebo bílého pečiva. Tato pomazánka bývá první volbou při přípravě studeného pohoštění pro návštěvy, rodinná setkání, oslavy. Namažte ji na plátky veky, připravte z ní jednohubky, a úspěch máte zaručený!

TIP: Rybičkovou pomazánku ozdobte sladkokyselou okurkou. Chuť okurek pomazánku fantasticky doplní.

Rybičková pomazánka namazaná na kolečkách rohlíku, ozdobená nakrájenou kyselou okurkou.

Skladování

Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, nebo v misce překryté potravinářskou folií. To zabrání vysychání pomazánky na povrchu.

Rybičkovou pomazánku uložte do lednice a spotřebujte do tří dní.

Šikovné tipy

  • Pokud mají rybičky výrazné páteřní kosti, můžete je vyjmout. Jinak jsou ale ryby tepelně konzervované tak, že kosti jsou měkké a dají se v pomazánce rozmačkat, aniž byste je při konzumaci cítili.
  • Pomazánka má díky nakrájené cibuli hrubší, rustikální strukturu – my to tak doma milujeme, když nám mezi zuby občas chroupne čerstvá cibule. Chcete-li jemnější pomazánku, rozmixujte ji pomocí tyčového mixéru.
  • Kromě sardinek použijte k přípravě pomazánky jakékoliv rybičky konzervované v rostlinném oleji.

Další chutné recepty:

  • Česnekovo sýrová pomazánka – naše nejoblíbenější
  • Rozhuda – klasika z tvarohu

Nebo si prohlédněte kategorii se všemi recepty na pomazánky

Karta receptu

Recept na rybičkovou pomazánku.

Jednoduchá rybičková pomazánka

Petra Kupská
Chcete výbornou a rychlou pomazánku? Připravte si ji z rybiček. Hotovou ji máte cobydup, navíc je zdravá a mezi strávníky sklidí zaručený úspěch!
zabrání vypnutí displeje
Vytisknout
Příprava 15 mins
Čas celkem 15 mins
Chod Pomazánka
Kuchyně Česká
Porce 1 hrnek

Suroviny 

  • 125 g sardinky v oleji - slunečnicovém nebo olivovém
  • 80 g pomazánkové máslo - bez příchuti
  • ½ ks cibule
  • ½ lžíce citronová šťáva - čerstvě vymačkaná
  • sůl - podle potřeby

Instrukce 

  • Pomazánkové máslo vyndejte z lednice asi půl hodiny předem, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Rybičky otevřete, olej zčásti slijte a dejte stranou. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  • Do misky dejte rybičky, pomazánkové máslo a cibuli. Zakápněte čerstvou citronovou šťávou.
  • Vidličkou rozmačkejte, až se vše spojí dohromady. Chcete-li jemnější, méně hutnou pomazánku, přidejte ještě trochu oleje, které jste předtím z rybiček slili.
  • Osolte podle chuti, a ještě jednou promíchejte. Hotovo!

Poznámky

  • Z jedněch sardinek připravíte asi jeden menší hrnek pomazánky, porce pro dva až tři. Potřebujete-li větší množství pomazánky, množství jednoduše znásobte.
  • Pomazánku namažte na pečivo a ozdobte plátkem sladkokyselé okurky.
  • Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, nebo v misce překryté potravinářskou folií. To zabrání vysychání pomazánky na povrchu. Rybičkovou pomazánku spotřebujte do tří dnů.
  • Pomazánka má díky nakrájené cibuli hrubší, rustikální strukturu – my to tak doma milujeme, když vám mezi zuby chroupne čerstvá cibule. Chcete-li jemnější pomazánku, rozmixujte ji pomocí tyčového mixéru.

Orientační hodnoty na 1 porci

Klíčová slova Recepty z ryb
Zkusili jste recept?Dejte mi vědět, jak chutnalo!
  • 59Sdílení

Další recepty:

  • Mrkvová pomazánka na chlebíčky a jednohubky
  • Luxusní hermelínová pomazánka
  • Jednoduchá šunková pěna
  • Luxusní česneková pomazánka se sýrem

Reader Interactions

Prostor pro vaši zpětnou vazbu Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte recept:




Primary Sidebar

Díky, že jste se zastavili! Jmenuji se Petra a vítám vás na svém food blogu, který věnuji klasickým receptům z české i zahraniční kuchyně.

Více o mně →

Populární

  • Nejlepší domácí rohlíky (z omládku)
  • Holandský řízek se sýrem
  • Vepřová játra na cibulce s omáčkou
  • České Honzovy buchty

Footer

↑ nahoru

Důležité odkazy

  • Ochrana osobních údajů

Newsletter

  • Přihlaš se! k odběru novinek

Napište mi

  • Kontakt
  • Food blogging

Copyright © 2022 Klasicke-recepty.cz

Na stránce používáme cookies, abychom vám nabídli co nejlepší uživatelský komfort díky zapamatování si vašich preferencí při opakovaných návštěvách. Kliknutím na “Akceptuji”, souhlasíte s používáním všech cookies. Můžete také navštívit "Nastavení cookies" a rozsah vašeho souhlasu upravit.
Nastavení cookiesAkceptuji
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDélkaPopis
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
ULOŽIT A PŘIJMOUT