Zbyly vám houskové knedlíky? Osmažte je na pánvi s vajíčkem a rychlá večeře je na stole během několika minut! Knedlík s vejcem je luxusní dobrota, kterou nepohrdne žádný člen rodiny.

Víte, jaký bonus navíc pro mě knedlík s vejcem představuje? Recept je tak jednoduchý, že tohle jídlo zvládají připravit s přehledem i chlapi (včetně mého muže), kteří se jinak vaření vyhýbají obloukem!
TIP: Podobně snadné jsou i klasické vepřenky s cibulí, vyzkoušejte! (jsou rychle hotové a chutnají skvěle)
➜ Suroviny

Na knedlíky s vajíčkem potřebujeme:
- Houskový knedlík; zbylé plátky, případně lze použít i bramborové knedlíky
- Vejce
- Máslo; nebo vepřové sádlo
- Sůl; na ochucení
- Petrželka; čerstvé lístky na ozdobu
- Sladkokyselá okurka; jako obloha
✅ Přesné množství ingrediencí najdete na konci článku v kartě receptu, kterou si také můžete vytisknout.
➜ Postup
- Knedlíky nakrájejte na kostičky o hraně cca 1 cm.
- Na pánvi rozehřejte při střední teplotě máslo.
- Knedlíky v másle opečte dozlatova, míchejte.
- Stáhněte pánev z plotny, přimíchejte vejce. Osolte, opepřete.
- Vraťte zpět na plotnu, stáhněte teplotu a nechte vejce zatuhnout.


TIP: Zkuste tuhle velikonoční nádivku!
➜ Servírování
Knedlíky s vajíčkem servírujte se zavařenou okurkou, ozdobte petrželkou. Nejlépe chutnají čerstvé, kdy jsou knedlíky křupavé.

➜ Šikovné tipy
- Zkuste obměny tohoto receptu: spolu s knedlíky smažte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte špek nebo slaninu a hotové knedlíky posypte strouhaným sýrem. Místo másla dejte vepřové sádlo.
- Jako první vždy osmažte kostičky knedlíků dokřupava. Pak je stáhněte z plotýnky a zalejte vejci, které klidně předtím můžete prošlehat. Vajíčka by měla zatuhnout, vraťte pánev s jídlem případně zpět na sporák a krátce ještě osmažte, ale pouze na mírnější teplotě! Jen tak zůstanou knedlíky krásně křupavé.
- Pokud znalci přimhouří oko, dají se tyhle vajíčkové knedle na talíři zakápnout i kečupem. Například můj mladší syn takovouto úpravu miluje!
Další chutné recepty:
- Smažený vepřový řízek
- Koprová omáčka s vejcem
- Hovězí kostky na česneku
- Zeleninové lečo s klobásou
- Houbová smaženice
- Vynikající květákový mozeček

Dokonalé knedlíky s vajíčkem
Suroviny
- 6 plátek houskový knedlík
- 3 ks vejce
- 40 g máslo - nebo sádlo
- sůl - dle chuti
- zelená petržel - na ozdobu
Instrukce
- Knedlíky nakrájejte na kostičky o hraně cca 1 cm.
- Na pánvi rozehřejte při střední teplotě máslo.
- Knedlíky v másle opečte dozlatova, míchejte.
- Stáhněte pánev z plotny, přimíchejte vejce. Osolte.
- Vraťte zpět na plotnu, stáhněte teplotu a nechte vejce zatuhnout.
Poznámky
- SERVÍROVÁNÍ: Knedlíky s vajíčkem servírujte s okurkou, ozdobte petrželkou. Nejlépe chutnají čerstvé, kdy jsou knedlíky křupavé.
- Zkuste obměny tohoto receptu: spolu s knedlíky smažte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte špek nebo slaninu a hotové knedlíky posypte strouhaným sýrem. Místo másla dejte vepřové sádlo.
- Jako první vždy osmažte kostičky knedlíků dokřupava. Pak je stáhněte z plotýnky a zalejte vejci, které klidně předtím můžete prošlehat. Vajíčka by měla zatuhnout, vraťte pánev s jídlem případně zpět na sporák a krátce ještě osmažte, ale pouze na mírnější teplotě! Jen tak zůstanou knedlíky krásně křupavé.
Nutriční hodnoty
Orientační hodnoty na 1 porci
Alena
Ne vajička ale knedlíky nakrájet na kostky. Ale to určitě každému došlo ..
Petra Kupská
Máte pravdu, Alenko, a děkuji za upozornění. Už jsem v receptu opravila, samozřejmě to měly být knedlíky, a ne vajíčka.