• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Klasické recepty
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
menu icon
go to homepage
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
  • Kontakt
    • Facebook
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Recepty
    • O mně
    • Newsletter
    • Kontakt
    • Facebook
    • Pinterest
  • ×
    Domů » Recipes » Z ovoce

    Lahodný jahodový koktejl

    Dne: 18. 6. 2022 · Aktualizováno: 20. 6. 2022 · Autor: Petra Kupská

    K receptu
    • 0Sdílení

    Někdo by řekl, že na přípravě jahodového koktejlu nic není, a že stačí rozmixovat mléko s jahodami a je hotovo. V podstatě je to pravda, ale přesto existují různé tipy a fígle, jak tenhle mléčný koktejl vylepšit, aby chutnal jako ze vzpomínek na tradiční mlíčňák (mléčný bar). Zkuste tenhle recept na jahodový koktejl a uvidíte, že si pochutnáte.

    Domácí vyšlehaný jahodový koktejl.
    Obsah článku ukázat
    ➜ Suroviny
    ➜ Postup
    ➜ Servírování
    ➜ Užitečné tipy
    Lahodný jahodový koktejl

    Jako vychytávku do jahodového koktejlu přidávám kefír nebo podmáslí. Koktejl má pak příjemnou navinulou chuť a je svěží. Nezapomeňte také přidat pár kostek ledu, které pomohou koktejl ještě více našlehat a zajistit, aby mléčný nápoj nebyl příliš teplý.

    MŮJ TIP: Jahod spousta a nevíte, co s nimi? Zkuste tuhle jednoduchou jahodovou polévku (stačí jen tři ingredience!)

    ➜ Suroviny

    Suroviny na jahodový mléčný koktejl, včetně popisku.

    Na lahodný domácí koktejl z jahod potřebujete:

    • Jahody; čerstvé a vyzrálé
    • Moučkový cukr; na oslazení
    • Podmáslí; nebo kefír, pro navinulou chuť a lepší strukturu koktejlu
    • Mléko
    • Kostky ledu

    ✅ Přesné množství ingrediencí najdete na konci článku v kartě receptu, kterou si také můžete vytisknout.

    ➜ Postup

    1. Jahody odstopkujte a propláchněte pod tekoucí vodou.
    2. Do stolního mixéru dejte jahody, cukr a led. Přilijte mléko s kefírem.
    3. Jahodový koktejl vyšlehejte a ihned podávejte.
    Příprava jahodového koktejlu.
    Vyšlehaný jahodový koktejl.

    ➜ Servírování

    Ovocný koktejl podávejte ihned po jeho přípravě, aby nespadly našlehané bublinky. Servírujte ve sklenici, pro lepší efekt přidejte brčko, vylepšit jej můžete jahodou zavěšenou na okraji sklenice nebo lístkem zelené máty.

    Mléčný jahodový koktejl ve sklenici, vpravo dvě jahody.

    ➜ Užitečné tipy

    • Pokud budete připravovat koktejl ze zmrazených jahod, nechte je trochu povolit, aby je mixér utáhnul. Vynechte také kostky ledu, mražené jahody je zastoupí.
    • Vyměňte jahody za jiné sezónní ovoce, případně namixujte více druhů. Hodí se třeba maliny, borůvky, meruňky. Jakékoliv letní ovoce, které se urodilo na zahrádce.
    • Do koktejlu při mixování přidejte snítku čerstvé zelené máty, stačí lístek dva. Jahody a máta, to jde dohromady, koktejl získá svěží mátovou chuť.

    Další sladké recepty:

    • Rychlá jahodová omáčka
    • Tvarohový dezert
    • Fantastický jahodový koláč

    Chcete ještě více inspirace? Navštivte stránku se skvělými jahodovými recepty.

    Jahodový koktejl ve sklenici.

    Lahodný jahodový koktejl

    Petra Kupská
    Někdo by řekl, že na přípravě jahodového koktejlu nic není, a že stačí rozmixovat mléko s jahodami a je hotovo. V podstatě je to pravda, ale přesto existují různé tipy a fígle, jak tenhle mléčný koktejl vylepšit, aby chutnal jako ze vzpomínek na tradiční mlíčňák (mléčný bar). Zkuste tenhle recept na jahodový koktejl a uvidíte, že si pochutnáte.
    zabrání vypnutí displeje
    Vytisknout
    Příprava 10 minutes mins
    Čas celkem 10 minutes mins
    Chod Nápoj
    Kuchyně Česká
    Porce 2

    Suroviny 

    • 100 g jahody - čerstvé
    • 150 ml podmáslí - nebo kefír
    • 250 ml mléko
    • 2 lžíce moučkový cukr - množství cukru přizpůsobte své chuti
    • 4 kostky led

    Instrukce 

    • Jahody odstopkujte a propláchněte pod tekoucí vodou.
    • Do stolního mixéru dejte jahody, cukr a led. Přilijte mléko s kefírem.
    • Jahodový koktejl vyšlehejte a ihned podávejte.

    Poznámky

    • Množství vystačí zhruba na 2 porce.
    • Ovocný koktejl podávejte bezprostředně po jeho přípravě, aby nespadly našlehané bublinky. Servírujte ve sklenici, pro lepší efekt přidejte brčko, vylepšit jej můžete jahodou zavěšenou na okraji sklenice nebo lístkem zelené máty.
    • Pokud budete připravovat koktejl ze zmrazených jahod, nechte je trochu povolit, aby je mixér utáhnul. Vynechte také kostky ledu, mražené jahody je zastoupí.

    Orientační hodnoty na 1 porci

    O nutričních hodnotách
    Klíčová slova Recepty s jahodami
    Zkusili jste recept?Dejte mi vědět, jak chutnalo!
    • 0Sdílení

    Další recepty:

    • Usušená jablka, domácí křížaly ve formě jablečných kroužků.
      Domácí křížaly
    • Jablečné kroužky smažené v palačinkovém těstíčku, pocukrované, podávané na talíři.
      Smažená jablka v těstíčku
    • Řez jablečného dortu se smetanou podávaný na talířku s vidličkou.
      Nepečený jablečný dort s piškoty a pudinkem
    • Švestková klevela na lžičce na talířku.
      Klevela ze švestek

    Reader Interactions

    Prostor pro vaši zpětnou vazbu Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Ohodnoťte recept:




    Primary Sidebar

    Díky, že jste se zastavili! Jmenuji se Petra a vítám vás na svém food blogu, který věnuji klasickým receptům z české i zahraniční kuchyně.

    Více o mně →

    Populární

    • Vejmrda podávaná v misce.
      Víte, co je vejmrda? S vařeným masem nemá chybu
    • Nakrájený pražský koláč.
      Pražský koláč se skořicovou posypkou
    • Dva kousky strouhaného koláče s tvarohem na dezertním talířku.
      Strouhaný koláč s tvarohem
    • Staročeské strapačky.
      Staročeské strapačky s uzeným a zelím

    Footer

    ↑ nahoru

    Důležité odkazy

    • Ochrana osobních údajů
    • Nutriční hodnoty u receptů

    Newsletter

    • Přihlaš se! k odběru novinek

    Napište mi

    • Kontakt

    Copyright © 2025 Klasicke-recepty.cz