• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Klasické recepty
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
    • Facebook
    • Pinterest
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Recepty
  • O mně
  • Newsletter
×

Domů » Pomazánky

Luxusní hermelínová pomazánka

Dne: 15. 8. 2022 · Upraveno: 29. 8. 2022 · Autor: Petra Kupská

K receptu
  • 315Sdílení

Přemýšlíte, jakou pomazánku namazat na chlebíčky nebo jednohubky? Zkuste tu z hermelínu, měkkého sýra s ušlechtilou plísní. Domácí hermelínová pomazánka podle tohoto receptu je jednoduchá a rychlá, chuťově vynikající.

Hermelínová pomazánka namazaná na jednohubkách.

➜ O receptu

Hermelínová pomazánka se připravuje s vařenými vejci a najemno nakrájenou šunkou, spojuje majonézou a zjemňuje trochou mléka. Všechny suroviny stačí jednoduše promíchat, chvíli nechat odležet, a pak už jen namazat na pečivo a servírovat.

MŮJ TIP: Zkuste také tuhle sýrovou pomazánku s česnekem (chutná fantasticky!)

➜ Suroviny

Ingredience na hermelínovou pomazánku.

Na tu nejlepší hermelínovou pomazánku potřebujete:

  • Hermelín; např. Sedlčanský hermelín nebo Král sýrů. Nemáte-li hermelín, vezměte jakýkoliv sýr typu camembert.
  • Šunka; vepřová, kvalitní
  • Majonéza; jednoduchá majolka bez příchuti
  • Mléko; trochu, na zjemnění
  • Vejce; vařená na tvrdo, oloupaná
  • Cibule; nakrájená na jemno
  • Sůl a pepř; na dochucení
  • Zelená snítka petrželky; na ozdobu

✅ Přesné množství ingrediencí najdete na konci článku v kartě receptu, kterou si také můžete vytisknout.

Stručný postup:

  1. Hermelín, šunku, vařená vejce a cibuli pokrájejte nadrobno a dejte do misky.
  2. Přidejte majonézu, trochu mléka, a ochuťte pepřem a solí.
  3. Vše důkladně promíchejte a dejte na deset minut do chladu odpočinout.
  4. Hermelínovou pomazánku mažte na pečivo a podávejte.
Rozbalený sýr Hermelín.

➜ Podrobný postup

KROK 1: Předem dejte vařit vejce, zchlaďte je a oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Hermelín buď pokrájejte nebo nastrouhejte na struhadle na velkých slzičkách. Šunku nakrájejte na malé kostičky.

KROK 2: Připravené suroviny vložte do misky, přidejte majolku a trochu mléka. Osolte a opepřete.

Nakrájené suroviny na pomazánku z hermelínu, v misce.

KROK 3: Důkladně a rovnoměrně promíchejte. Misku s pomazánkou uložte na deset minut do lednice, aby se chutě propojily.

KROK 4: Nyní je pomazánka hotová a připravená na další použití.

Hermelínová pomazánka v misce.

➜ Servírování

Hermelínová pomazánka nabízí vícero možností, jak ji servírovat. Je fantastická na chlebíčky z veky, vytvoříte z ní luxusní jednohubky. Pomazánka je poměrně pikantní a výrazná, namazaná na pečivu stačí přizdobit zelenou snítkou petrželky nebo jiné chuťově nepříliš intenzivní bylinky.

DOBRÝ TIP: Z hermelínové pomazánky připravíte také skvělé sendviče. Namažte ji mezi dva plátky rozpůlené housky nebo rohlíku a přibalte ji do svačinového boxu, až pojedete na rodinný výlet!

Jednohubky namazané hermelínovou pomazánkou.

➜ Užitečné tipy

  • Při přípravě pomazánky to nepřehánějte se solí. Sýr hermelín a šunka jsou slané samy o sobě, takže zpočátku přidejte jen malou špetku soli. Před podáváním nechte pomazánku odpočinout v lednici a poté ji znovu promíchejte. Pokud by se vám zdála málo slaná, můžete ji vždy dosolit.
  • Pokud chcete, aby měla pomazánka jemnější chuť, přidejte do ní lžíci másla změklého při pokojové teplotě.
  • Zbyla vám nějaká pomazánka? Dejte ji do misky, překryjte plastovou fólií a uložte do lednice, kde vydrží zhruba tři dny.

Další chutné recepty:

  • Snadná rybičková pomazánka
  • Domácí tatarka
  • Nejlepší bramborový salát
  • Mrkvová pomazánka
Domácí hermelínová pomazánka.

Luxusní hermelínová pomazánka

Petra Kupská
Přemýšlíte, jakou pomazánku namazat na chlebíčky nebo jednohubky? Zkuste tu z hermelínu, měkkého sýra s ušlechtilou plísní. Domácí hermelínová pomazánka podle tohoto receptu je jednoduchá a rychlá, chuťově vynikající.
zabrání vypnutí displeje
Vytisknout
Příprava 15 mins
Odpočinutí 10 mins
Čas celkem 25 mins
Chod Pomazánka
Kuchyně Česká
Porce 4
Kalorie 220 kcal

Suroviny 

  • 120 g Hermelín
  • 60 g vepřová šunka - kvalitní, s vyšším podílem masa
  • 2 lžíce majonéza
  • 2 lžíce mléko
  • 2 vejce - vařená natvrdo
  • ½ cibule
  • sůl
  • pepř - čerstvě mletý
  • petrželka - na ozdobu

Instrukce 

  • Předem dejte vařit vejce, zchlaďte je a oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Hermelín buď pokrájejte nebo nastrouhejte na struhadle na velkých slzičkách. Šunku nakrájejte na malé kostičky.
  • Připravené suroviny vložte do misky, přidejte majolku a trochu mléka. Osolte a opepřete.
  • Důkladně a rovnoměrně promíchejte. Misku s pomazánkou uložte na deset minut do lednice, aby se chutě propojily.
  • Nyní je pomazánka hotová a připravená na další použití.

Poznámky

  • SERVÍROVÁNÍ: Hermelínová pomazánka nabízí vícero možností, jak ji servírovat. Je fantastická na chlebíčky z veky, vytvoříte z ní luxusní jednohubky. Pomazánka je poměrně pikantní a výrazná, namazaná na pečivu stačí přizdobit zelenou snítkou petrželky nebo jiné chuťově nepříliš intenzivní bylinky.
  • Při přípravě pomazánky to nepřehánějte se solí. Sýr hermelín a šunka jsou slané samy o sobě, takže zpočátku přidejte jen malou špetku soli. Před podáváním nechte pomazánku odpočinout v lednici a poté ji znovu promíchejte. Pokud by se vám zdála málo slaná, můžete ji vždy dosolit.
  • Pokud chcete, aby měla pomazánka jemnější chuť, přidejte do ní lžíci másla změklého při pokojové teplotě.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 220kcalSacharidy: 2gBílkoviny: 14gTuky: 18g

Orientační hodnoty na 1 porci

Klíčová slova Recepty se sýrem
Zkusili jste recept?Dejte mi vědět, jak chutnalo!
  • 315Sdílení

Další recepty:

  • Mrkvová pomazánka na chlebíčky a jednohubky
  • Jednoduchá rybičková pomazánka
  • Jednoduchá šunková pěna
  • Luxusní česneková pomazánka se sýrem

Reader Interactions

Prostor pro vaši zpětnou vazbu Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte recept:




Primary Sidebar

Díky, že jste se zastavili! Jmenuji se Petra a vítám vás na svém food blogu, který věnuji klasickým receptům z české i zahraniční kuchyně.

Více o mně →

Populární

  • Nejlepší domácí rohlíky (z omládku)
  • Holandský řízek se sýrem
  • Vepřová játra na cibulce s omáčkou
  • České Honzovy buchty

Footer

↑ nahoru

Důležité odkazy

  • Ochrana osobních údajů

Newsletter

  • Přihlaš se! k odběru novinek

Napište mi

  • Kontakt
  • Food blogging

Copyright © 2022 Klasicke-recepty.cz

Na stránce používáme cookies, abychom vám nabídli co nejlepší uživatelský komfort díky zapamatování si vašich preferencí při opakovaných návštěvách. Kliknutím na “Akceptuji”, souhlasíte s používáním všech cookies. Můžete také navštívit "Nastavení cookies" a rozsah vašeho souhlasu upravit.
Nastavení cookiesAkceptuji
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDélkaPopis
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
ULOŽIT A PŘIJMOUT